Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слуховете за Райконен и ралитата продължават

Слуховете за Райконен и ралитата продължават

56
0

Според финландското спортно издание „Veikkaaja“ Кими Райконен е на път да се откаже от кариерата във Формула 1 в полза на постоянно състезаване в Световния рали шампионат.

Световният шампион за 2007 година напоследък се състезава в няколко дребни надпревари във Финландия и Италия, като ще дебютира и в Световния рали шампионат следващия месец. Тогава той ще кара в кръга във Финландия.

Предполага се, че докато топ тимовете могат да забранят на своите пилоти да участват в подобни гонки, то Ферари са склонни да позволят на Райконен да развива своето хоби, така че да освободи място за Фернандо Алонсо следващата година.

Приятел на Райконен е казал пред „Veikkaaja“: „Кими не говори вече толкова за Формула 1. Сега говори само за рали.“

Разбира се, Райконен има договор с Ферари до края на следващата година и на няколко пъти е подчертавал, че ралито си остава хоби, докато Формула 1 е основното му задължение.

„Просто защото ще карам в това рали, не означава, че не искам да продължа във Формула 1 догодина. Можех и преди да се състезавам в Световния рали шампионат, но не съм го правил.“ – бе казал неотдавна Кими. „Просто Ферари са достатъчно любезни да ме пускат да карам в тези ралита сега.“