Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Ред Бул след второто място на Уебър и отпадането...

Смесени чувства в Ред Бул след второто място на Уебър и отпадането на Фетел

47
0
Себастиан Фетел

– Какъв ден! Не мисля, че някой е очаквал подобно развитие на събитията – възкликна Марк Уебър след края на Гран при на Великобритания.

Австралийският пилот на Ред Бул спаси уикенда на екипа си с второ място в надпреварата, след като направи много лош старт и бе назад в колоната в началото, а съотборникът му Себастиан Фетел не завърши след повреда на скоростна кутия. Чувствата в екипа бяха смесени след такъв финал – Ейдриан Нюи и Кристиан Хорнер се държаха за главите, наблюдавайки как трикратният шампион спира, но след карирания флаг поздравяваха Уебър за страхотното каране.

Лош старт, контакт с [Ромейн] Грожан, сменихме предното крило и едва тогава вече бях в състезанието. Молех се за сейфти кар, но не и да се появи заради причината, поради която се случи – нали знаете, винаги може да си следващия в такива моменти. При подобно нещо ситуацията е като руска рулетка, а и не се чувстваш никак спокойно, виждайки колко много грижи с гумите имат колегите ти. Аз се възползвах максимално от колите за сигурност. Днешната стратегия бе една от най-добрите, които сме имали. Потрудих се здраво и накрая бях само срещу Нико [Розберг]. Щеше да е хубаво да имаше още някоя и друга обиколка, но така се получи днес – допълни Марк.

Фетел заяви, че очевидно е разочарован и продължи:

– Мисля, че пета предавка се счупи и от там останалата част от скоростната кутия пострада така, че не бе възможно да продължа. Срамота, тъй като бяхме в добра позиция и е чудесно да спечелиш тук. Хубаво, че следващият старт е скоро.