Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Лотус

Смесени чувства в Лотус

38
0

Смесени чувства владееха отбора на Лотус след финала на Гран при на Испания. Ярно Трули финишира 17-и в надпреварата, но Хейки Ковалайнен дори не успя да потегли. Екипът установи, че има повреда в трансмисията на финландеца и той се прибра в пита. Опитите да излезе на трасето поне за събиране на данни не се увенчаха с успех.

– Скоростната кутия включи едновременно две предавки – имаше някакъв проблем със софтуера. Не е хубаво, защото до този момент уикендът протичаше чудесно, но такива неща се случват. Сега идва Монако и съм сигурен, че там ще сме по-силни – остана оптимистично настроен Хейки.

Техническият директор Майк Гаскойн уточни, че не става дума за проблем с издръжливостта.

Трули от своя страна най-после успя да завърши цяла състезателна дистанция, при това пред автомобилите на съперниците от Върджин.

– Доволен съм, въпреки че колата бе малко трудна за управление. Не съм съвсем наясно каква е причината, но просто се държеше различно спрямо поведението в петък. Но показахме добро състезателно темпо – заяви италианецът.

Гаскойн не спести похвалите си за Ярно:

– Той направи страхотен старт, но имаше малки удари [с други коли] в спринта към първия завой и по време на състезанието се бореше със задната част на автомобила си. Беше му трудно и в трафика, но свърши чудесна работа и записа първия си истински финал – заяви той.