Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Лотус

Смесени чувства в Лотус

65
0

Смесени чувства владееха екипа на Лотус след Гран при на Австралия, в която само единият пилот на отбора финишира. Хейки Ковалайнен завърши на 13-а позиция, докато съотборникът му Ярно Трули въобще не потегли заради повреда на хидравлична помпа.

– Чудесно състезание за мен, забавлявах се добре. Целта ни бе да завърша, а още от старта вървяхме добре пред останалите нови отбори. След отпадането на [Тимо] Глок се съсредоточих само върху това да изградя добър ритъм, да не допусна грешки и да стигна финала. Трудно е да се каже дали при различна стратегия нещата щяха да се развият различно – ако бяхме решили да спра още веднъж за нови гуми. Но въпреки всичко целта бе постигната и потегляме за Малайзия с прекрасни усещания – заяви финландецът.

Италианският му колега логично не бе никак щастлив, а техническият директор на отбора Майк Гаскойн заяви, че проблемът в неговия Т127 не се е проявявал до момента. Шефът на Лотус Тони Фернандес пък открито се гордееше от класирането на Ковалайнен – само 3 места след последната позиция, даваща точки.

– Щеше да е хубаво още три болида да бяха отпаднали, за да вземем точка! Шегата настрана, но е чудесно, че на този етап вече можем да мислим за точки – допълни Фернандес.