Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в тима на Тойота

Смесени чувства в тима на Тойота

39
0

Със смесени чувства остана отборът на Тойота след квалификацията за Гран при на Сингапур. И двамата пилоти на тима започнаха тренировката за място на грида с гумите софт на Бриджстоун преди да сложат суперсофт на финала на първия сегмент. Втората част обаче успя да прескочи само Тимо Глок.

– Щастлив съм отново да съм в топ 10. Харесвам пистата и се чувствам уверен в настройките на автомобила. Сесиите минаха добре, особено втория квалификационен сегмент, когато бях с цяла секунда по-бърз спрямо времената си минути по-рано. Накрая направих нелоша обиколка с карани суперсофт гуми, а когато сложих нови, червеният флаг прекрати всичко. Знам, че можех да подобря постижението си. Но в крайна сметка тръгвам от шесто място и това е чудесно – коментира немският състезател.

Ярно Трули пък загуби време в последната свободна сесия заради проблем с изпускателната система, а в тренировката за място на грида нямаше прилепяне с по-меките гуми.

– Основният ми проблем бе липсата на сцепление – заяви и самият пилот. – Условията на пистата като че ли се бяха подобрили, но ние не можахме да постигнем по-бърз тур. Не съм сигурен защо, просто въобще нямах прилепяне. Нещо объркахме днес по автомобила. Ще се боря колкото мога, но ще е трудно да спечеля точки от 15-а позиция.