Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Тойота

Смесени чувства в Тойота

29
0

Ралф Шумахер бе много доволен от това, че записа първия подиум за Тойота този сезон. Германският пилот, който бе и наказан заради превишена в питлейна скорост, обаче предупреди, че отборът има още много работа преди да се доближи до топекипите.

Сигурно сте наясно, че всички сме много щастливи от постигнатото днес. Грешката, предизвикала наказанието ми (минаване през питлейна) си беше моя. По погрешка натиснах копчето за ограничение на скоростта два пъти, но извадих късмет след това и направих нещо, което не очаквахме този уикенд.

Резултатът е чудесен, но сме още далеч от топекипите. Така че трябва да работим много и не се съмнявам, че ще успеем
– бяха думите на германеца.

И през този уикенд пилотите на Тойота се бореха да намерят оптимално прилепяне, но в Австралия с помощта на Бриджстоун и новия им тип гуми ситуацията малко се подобри.

Съотборникът на Ралф Ярно Трули отпадна още в началото след удар с Дейвид Култард. Италианецът заяви, че пилотът на Ред Бул е вървял много бавно и на зиг-заг пред него, а при опита му да го задмине го блокирал в момента, в който Тойота-та вече била по-напред. При инцидента се счупи задното окачване.

А аз толкова внимавах, въпреки че изпреварвах много по-бавна кола, така че не разбирам как се случи. И съм изненадан от онова, което той направи – недоумяваше Ярно.