Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Торо Росо

Смесени чувства в Торо Росо

42
0
Хайме Алгерсуари

16-и и 17-и се класираха в тренировката за разпределение местата на стартовата решетка в Корея пилотите на Торо Росо Хайме Алгерсуари и Себастиен Буеми.

– Можем да сме сравнително доволни от резултата, защото е много лесно да спечелиш или загубиш десети [от секундата] на трасето като това – с толкова много завои. А тъй като сме в съвсем финалната част на сезона, трябва да благодаря на състезателния си инженер, който вече прекрасно разбира от какво имам нужда и решенията му почти винаги са точни. Това означава, че днес бях наистина доволен от баланса си и според мен извлякох максимума от меките гуми. Свършихме чудесна работа в подобрението на болида спрямо вчерашните тренировки и затова можем да очакваме още малко напредък в надпреварата – коментира испанският пилот.

Швейцарският му съотборник не бе чак толкова доволен от представянето си. Той излезе с по-малко гориво в края на втория квалификационен сегмент, но допусна няколко грешки, които му костваха прекалено много време.

– Сега трябва да се потрудим здраво, за да се подготвим за утре, когато ни предстои дълго състезание – там всичко е възможно. Представянето на Хайме демонстрира, че не сме далеч от челото по отношение на скоростта, така че трябва да изчакаме и да видим. Не очаквахме да вземем точки на Сузука, но стана и кой знае, може да се случи и тук – оптимистично завърши изказването си Буеми.

Шест коли са събрани в рамките на 0,2 сек, допълни главният инженер Лоран Мекис. При това положение всяка стотна вече е от значение и Торо Росо малко изостанаха от преките си съперници.