Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства във Форс Индия след квалификацията

Смесени чувства във Форс Индия след квалификацията

59
0

За втори път този сезон Адриан Сутил не успя да се класира сред най-бързите 10 пилоти в квалификация от Формула 1. Немският пилот на Форс Индия даде 12-о постижение в тренировката за място на грида в Монако, след като не можа да направи чист бърз тур във втория сегмент.

– Изкарах трудна сесия, тъй като колата бе много бърза, но просто не се получи. Имаше много трафик, а след това и едното Рено катастрофира в първия завой в най-лошия момент. Това ми повлия доста негативно. Не съм щастлив, тъй като не уцелих чисто трасе, гумите ми бяха студени и турът просто не бе достатъчно добър. Въпреки това надпреварата може да е добра. 12-а позиция е точно в средата на колоната, а аз харесвам тази писта и болидът ми върви чудесно, така че ще опитам всичко, за да спечеля точки утре – заяви Сутил.

За разлика от него този път Витантонио Лиуци стигна Q3 и утре ще е десети на стартовата решетка.

– Можех и да съм девети, тъй като вървях още по-бързо в последната обиколка, но блокирах колелата в шикана и загубих време. Позицията ми е силна, като това е важно, защото изпреварванията са толкова трудни тук. Смятаме, че ще сме в състояние да се борим за точки в надпреварата – коментира италианецът.