Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 “Смешниците“ отрекоха решението на кризата да е близо

“Смешниците“ отрекоха решението на кризата да е близо

33
0

Въпреки че Макс Мозли изрази надежда за смекчаване на тона днес и каза, че решението на проблема е близо, дума, която той употреби по-рано на Силвърстоун разбуни допълнително духовете в падока по време на уикенда.

Когато журналисти казаха на Флавио Бриаторе, че той и неговите колеги от ФОТА са били наречени „смешници“ от Мозли, той отговори: „Какво??“

Мозли вярва, че докато някои от бунтуващите се тимове се надяват на консенсус, то други са решени да разделят спорта.

Шефът на тима на Тойота – Джон Хаует, също научи за новината, че Мозли се надява да има мирно решение на нещата, но заяви, че е настроен оптимистично, но „към другата страна“. Той също така нарече определението ‘смешници’, дадено от президента на ФИА ненужно и непомагащо, докато Бриаторе с насмешка възкликна: „Може и да съм такъв.“

Въпреки намерението на Мозли да смекчи тона, членовете на ФОТА дадоха да се разбере, че те нямат ни най-малко намерение да направят същото.

Бриаторе, Мартин Уитмарш и дори Рос Браун отрекоха напълно тезата на Мозли, че до постигането на консенсус остава съвсем малко, а Стефано Доменикали добави, че те са говорели от името на всички във ФОТА.