Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смятаният за заместник на Бърни Екълстоун напуска Формула 1

Смятаният за заместник на Бърни Екълстоун напуска Формула 1

81
0
Бърни Екълстоун,Жан Тод

Формула 1 загуби през миналата седмица една от ключовите си фигури, след като стана ясно, че Дейвид Кембъл напусна поста си на изпълнителен директор на Allsport Management. Това е фирмата, която отговаря за глобалните спонсори на Формула 1, падок клуба и други дейности свързани с промоционалната страна на спорта.

Кембъл изпълняваше длъжността по-малко от една година, но въпреки това бе смятан за един от възможните заместници на 81-годишният Бърни Екълстоун. Високопоставен източник в CVC, фирмата притежаваща търговските права на Формула 1, обясни обаче причините за напускането на Кембъл.

„Нещата просто не се получиха. Бърни искаше нещата да се ръководят по различен начин и раздялата бе неизбежна.“

Кембъл има доста опит в развлекателната индустрия. Преди да се присъедини към Allsport Management, той направи лондоската зала О2 Арена една от най-популярните концертни зали и бе ръководител и предзидент на фирмата-майка AEG Europa. Освен всичко останало той е работил 11 години за Virgin Group, като за известно време е бил шеф на Virgin Radio, продадено за 225 млн. британски лири (почти 270 млн. евро) на шотландците от Broadcaster SMG

CVC ангажира Кембъл след като основателят на Allsport Management, Пади Макнали се пенсинира на възраст от 73 години. Кембъл започна работата си през март миналата година и работи в Лондон и Женева.

Той стана член на управителния съвет на Allsport през юли, като останалите членове там са двама мениджъри от CVC, представител на фамилния фонд на Бърни Екълстоун, финансовият шеф Allsport, Дънкън Лоуарх, и Джудит Григс, която притежава дялово участие във Формула 1. Освобождаването на Кембъл поставя въпроса, кой ще поеме Allsport. Това ще бъде решено от Екълстоун, който е ръководител на фирмата притежаваща Allsport, Delta Topco.