Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Снимките от представянето на Рено не показвали истинската кола

Снимките от представянето на Рено не показвали истинската кола

69
0
R.S.18

Снимките от представянето на Рено не показвали истинската кола за 2018 г., а само цветовата схема. Това заяви управляващият директор на тима Сирил Абитебул. Новият болид R.S.18 бе показан на 20 февруари, но изглежда, че колата, която ще видим на тестовете в Барселона, ще бъде различна.

„Колата, която показахме дигитално бе за представяне на цветовата схема, заяви Абитебул. – Видях, че хората започнаха да я коментират и да правят изводи. Бих им казал да се успокоят и да не пресмятат междуосието, защото тя няма да е представителна за това какво ще видите на тестовете.

Ще има още нови неща по нея. Освен това има много промени отвътре – окачването, скоростната кутия, инсталацията на двигателя, охлаждането. По отношение на всичко това има големи промени спрямо миналия сезон, които не са видими.“

Абитебул заяви още, че тимът е работил много по надграждането на шасито от миналата година, което според него е било силна платформа. Но също така е било отделено много време на разрешаването на проблемите с издръжливостта на колата.

„Започнахме рано дизайна на първата концепция за колата за 2018 г. Също започнехме сравнително рано и работата по двигателя, който е развитие на миналогодишния, обясни Сирил. – Всичко трябваше да е по-добро и по-здраво по отношение на надеждността.“

Вчера тимът направи филмов ден за заснемане на клипове и снимки на пистата Каталуня в Барселона, като разрешението 100 км направи Нико Хюлкенберг. Колата нямаше технически проблеми и изпитанието премина нормално.