Начало Автомобили София Франс Ауто е официалният вносител на Опел в България

София Франс Ауто е официалният вносител на Опел в България

243
0

На 4 декември 2020 г. София Франс Ауто и Опел финализираха сделката по придобиването на „Опел Аутомотив България“. С това София Франс Ауто придоби и правата на официален вносител на марката за България.

В края на юни тази година Opel съобщи новината за промяната на бизнес модела си на българския пазар

Компетентните регулаторни органи разгледаха сделката и след изтичане на съответните процедури, дадоха окончателно разрешение за нея. Трансакцията има отношение само към вноса и продажбите на едро. Дейността на досегашната дилърска мрежа на Opel в страната се запазва и ще получи допълнителна подкрепа от новия вносител.

Дългогодишният ръководител на представителството на Opel в България Вихрен Горанчев ще продължи да развива марката от позицията бранд директор в новия вносител. Петър Добрев ще продължи да отговаря за комуникациите и продуктовия мениджмънт на Opel в България.

София Франс Ауто е признат успешен и стабилен партньор на автомобилния пазар повече от 28 години

Дружеството създава солидна търговско-сервизна мрежа с 20 представителства в 18 града в цялата страна. София Франс Ауто е официален вносител на автомобили и двуколесни Peugeot, официален дилър на пикапите Isuzu, основен акционер в Ауто Бавария – най-големият дилър на BMW, Mini и Motorrad, във фирма Исубус – вносителят на автобусите Isuzu и Италия Моторс –  вносителят на италианските мотоциклетни марки – Vespa, Piaggio, Gilera, Moto guzzi и Aprilia. SFA Group предлага многообразие от свързани услуги – собствен лизинг чрез Лизингова Къща София Лизинг, различни видове застраховки от SFA Broker, употребявани автомобили чрез СФА Оказион и Ауто Промо, наем на автомобили и оперативен лизинг от Лион Рентакар.

Експертният опит и стабилните позиции на София Франс Ауто ще позволят Opel да се утвърди на българския пазар и да подобри услугите за всички настоящи и бъдещи клиенти на марката в страната.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.