Начало Картинг София Картинг Ринг с нова конфигурация

София Картинг Ринг с нова конфигурация

241
0
снимка: Lap.bg

По случай своя 5-и рожден ден най-голямата закрита картинг писта на Балканите – София Картинг Ринг, изненада своите посетители с нова конфигурация. Тя е достъпна от началото на този месец.

Всеки има възможност да тества своите способности, като от старта до финала ще трябва да се преодолеят 646 метра дължина с 18 завоя. Те са с 2 повече спрямо предишния вариант.

Шест от завоите след старта на обиколката са напълно променени. С новия дизайн се изискват умения за поддържане на висока скорост в поредица от завои и къси прави. Степента на сигурност е сред приоритетите за София Картинг Ринг и затова ще се погрижат новите висококачествени ограждения и специална настилка, гарантираща възможно най-добро сцепление.

Това е трета промяна на конфигурацията на трасето за 5-те години откакто София Картинг Ринг отвори врати.

Освен търсещите забавление и адреналин, новата конфигурация ще бъде използвана за многобройните надпревари и шампионати, които се провеждат на пистата. А те са Спринтов шампионат, чийто нов сезон започна миналата неделя, Ендуранс шампионат и Картинг училище за шампиони. Те се организират от управителите на трасето Йордан Върбицалиев и неговия син Николай.

Многото различни треактории и начини на преминаване ще позволят повече изпреварвания и атракция за зрителите. Промяната ще помогне и в обучението на най–малките пилоти участващи в картинг училището. По-голямата дължина и трите завоя в повече, покачиха най-добрите времена с над 3 секунди.

През февруари тази година, в търсене на най-тясната връзка между любителско и професионално изживяване, София Картинг Ринг представи и най-новите членове на семейството си, а именно новия модел картинги CRG.

Екипът на ClubS1 също имаше възможност да изпробва новата конфигурация в импровизирана надпревара с колеги от други медии. Състезанието спечели Димитър Пунев от Sportal.bg, следван от Димитър Пешев от Ауто Билд и Николай Пашкуров от Gong.bg.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter