Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Софт и хард гумите с близко представяне

Софт и хард гумите с близко представяне

37
0

С гуми софт на Бриджстоун постигна най-бързото си време в свободните тренировки на пистата Сепанг Люис Хамилтън (Макларън). И в Малайзия, както и в Австралия на разположение са типовете хард и софт. С по-твърдата смес отново Хамилтън бе начело в подреждането и в първата сесия.

– Денят бе интересен, тъй като видяхме някои наистина бързи обиколки, а и събрахме сериозно количество информация за анализ – заяви Хирохиде Хамашима, директор на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в Бриджстоун. – Условията на пистата бяха добри като за първи ден. Опитите да се стигне лимитът на колите доведе до известна нестабилност отпред, преминаваща в дестабилизиране на задната част. Грейнинг (късане) имаше и на предните, и на задните гуми, така че справянето с тях ще е сериозна задача.

Заради високите температури типът хард би трябвало да е по-подходящ за надпреварата. Жегата обаче води до по-сериозно загряване на твърдите гуми, така че времената и с двата вида вероятно ще са близки, прогнозира Хамашима.

– Това ще е интересен фактор при решаване на стратегиите. Времето също не бива да се подценява. Интермедиите ни се представиха добре в Мелбърн, но в Малайзия дъждът е по-често убийствено силен, така че може да се очаква използване на мокри гуми – допълни той.