Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сочи и Рим кандидати за провеждане на Гран при през 2012 г.

Сочи и Рим кандидати за провеждане на Гран при през 2012 г.

28
0

Въпреки че много от пистите на които в момента се провеждат състезания от Формула 1 се оплакват от високите такси изисквани от Бърни Еклестън изглежда това не спира нови и нови градове да кандитстват да станат част от Гран при. Така например след като от дълги години не може да се стигне до консенсус сред руските политически и икономически сили, къде точно в Москва да се построи състезателно трасе отговарящо на високите критерии поставени от ФИА и Еклестън, то в малкото (300 хил за мащабите на Русия е малко) курортно градче Сочи явно са решени да успеят в това начинание. Предвиждането е, че през 2012 г. руснаците ще са готови с трасето.

В столицата на Италия, Рим, също има планове за провеждане, при това на градско състезание. Първото състезание там също трябва да се проведе през 2012 г. като плановете са поне за 3-годишен договор, защото еднократното провеждане няма да покрие финансово разходите за подготовката.

Дали тези проекти действително ще видят бял свят все още е мистерия. И двете кандидатури имат едно общо нещо. Съветник и на двете страни е бившият тим мениджър на Супер Агури, Даниеле Аудето.