Начало Рали Солберг е фантастичен посланик на WRC и ще липсва много на спорта,...

Солберг е фантастичен посланик на WRC и ще липсва много на спорта, заяви Фил Милс

54
0
Петер Солберг

Навигаторът Фил Милс е убеден, че чарът и личността на Петер Солберг ще липсват сериозно на световния рали шампионат. Ко-пилотът, който работи с норвежеца в продължение на 11 години и бе заедно с него, когато спечели WRC титлата през 2003 г., смята, че 38-годишният състезател притежава огромен потенциал като посланик на спорта.

Преди няколко години някой каза, че ако в ралитата имаше четирима Петер Солберг, то Формула 1 щеше „да затвори“ – заяви Милс пред wrc.com. – Тогава само се усмихнат, но сега всъщност съм напълно съгласен с тази гледна точка. Защото той е точно толкова голяма личност. Мисля, че Петер ще липсва на спорта страшно много – повече, отколкото хората осъзнават. Той е невероятен характер, а такива като него няма достатъчно – добави навигаторът.

Милс и Солберг се разделиха в средата на сезон 2010 г. След това норвежецът бе в екипаж с Крис Патерсън. Той обяви, че няма да се състезава през 2013 г. в световния рали шампионат, след като не си намери място в отбор. Петер бе категоричен, че няма да плаща, за да кара и предпочете да потърси реализация другаде. Той обяви, че скоро ще съобщи плановете си за догодина, както и че те ще са наистина вълнуващи.

Дълго време седяхме на сантиметри един от друг – продължи Милс. – Смеехме се, плачехме, почти загинахме заедно. Освен фантастичен талант, Петер е единствен по рода си шоумен. Брилянтен с феновете, при интервютата в края на отсечките. Фантастичен посланик за целия спорт. Бих работил отново с него, ако имах такава възможност – допълни навигаторът, с когото Солберг има 161 надпревари.