Начало Картинг Солидно присъствие на пилоти на тестовете на Пауталия в Кюстендил

Солидно присъствие на пилоти на тестовете на Пауталия в Кюстендил

243
0

Солидно присъствие на пилоти беляза тестовите дни миналата събота и неделя на пистата Пауталия в Кюстендил. Състезателите използваха сравнително хубавото време за сезона, за да изпробват своите машини преди началото на сезона, който започва на 12-14 април на същото трасе.

В клас Ротакс Сениор изпитания правиха трима пилоти – Цветомир Петров, Тодор Илчев и шампионът в Националните серии за миналия сезон Любомир Маринков.

За Цветомир това беше втори тест след този преди 2 седмици. Той се справи добре с шасито Прага на Маринков. Показа напредък, като кара с повече спокойствие и по-малко умора от предния път. Петров участва във всички 7 сесии по 20 минути.

В края на сесията Цветомир пробва и Интрепид-а на Любо, като стана много по-бърз и стабилен, въпреки по-лошите условия следобед. Машината му допадна като настройка и динамика.

Тодор кара своя Бирел, като показа бързина. Кара в 6 сесии от общо 7. Имаше и един лек инцидент, при който се удари в предпазните гуми и изпусна една сесия. Илчев се качи да изпробва и Прага-та на Любо , като отбеляза голямата разлика в машините.

Маринков кара Интрепида си, като изпробва различни настройки. Той постигна целите си и остана доволен, като имаше скорост и стабилност. През повечето време Маринков даваше съвети на Илчев и Петров, като им посочваше грешките при избора на траектории.

В клас KZ тестове прави шампионът в сериите Любомир Гърков.

Той кара в двата дни, като в началото му беше по-трудно, тъй като бе отвикнал да кара. Бързо обаче влезе в час и за 2-та дни направи около 200 обиколки.

Красимир Лазаров
Красимир Лазаров

Освен него KZ машини управляваха още Александър Гълъбов и Красимир Лазаров. Последният е от Горна Оряховица и сравнително нов пилот за класа, като това му беше второ каране с KZ. Той ползва шаси CRG и двигател ТМ 10C. Досега се е състезавал в Германия с ренталски картинги в състезания за издръжливост. Той направи около 100 обиколки за двата дни с много добри времена и има намерение да участва цял сезон у нас. Механик ще му бъде Станислав Каваримов.

Алекс Дешков и Каваримов

В клас Мини БГ на трасето бе друг нов състезател също от Велико Търново – Александър Дешков. Той е на 9 години, като кара машина от Формула К, която е първата по рода си у нас. В първия ден Алекс беше доста плах, но във втория подобри много постижението си.  Той също ще кара през целия сезон у нас също с Каваримов.

Изпитания прави и шампионът в Мини БГ за миналия сезон Христо Младенов, който тази година преминава в по-горния Мини.