Начало Автомобили Sonata Hybrid – „Най-добър нов автомобил” за Good Housekeeping и Car and...

Sonata Hybrid – „Най-добър нов автомобил” за Good Housekeeping и Car and Driver

177
0

Hyundai Motor обяви, че моделът му от 2016 г. Sonata Hybrid е обявен за победител в първото издание на наградите „Най-добър нов автомобил” на 2016 г. на списания Good Housekeeping и Car and Driver. Автомобилът получи похвали за своя изключително нисък разход на гориво и подобрен двигател и спечели наградата в категория Екологичен автомобил, побеждавайки конкуренти като Ford Fusion Hybrid и Toyota Camry Hybrid.

„Sonata Hybrid не само предлага на купувача невероятна икономия на гориво, но и отличен пакет от високотехнологични функции и удобства, като например интегрирано приложение Android Auto, предупреждение за „сляпо петно“, уведомление за напускане на лентата и за опасност от челен сблъсък“, заяви Джейн Франциско, главен редактор на списание Good Housekeeping. „Sonata демонстрира най-добрата горивна ефективност, съчетана с невероятно безшумен двигател и релаксиращо шофиране в нашите тестове“.

Good Housekeeping работи съвместно със списание Car and Driver, водещ авторитет в автомобилната индустрия, за отсяване на първоначалния списък от 160 модела до 40 претендента. Инженерите на Good Housekeeping направиха взискателен анализ на автомобилите по критерии като ефективност, информационни и развлекателни системи, експлоатационни качества, място за багаж, семейно удобство и интуитивен дизайн, наред с другите параметри.

„При повечето хибриди в клас средни по размер автомобили липсва усещането за тясна връзка между колата и шофьора,“ разказва Майк О’Брайън, вицепрезидент за продукти и корпоративно планиране на Hyundai Motor America. „Sonata Hybrid е проектирана и изработена с цел икономия на гориво, без да се жертва удоволствието от шофирането. Фактът, че моделът получи тази награда съвместно от две водещи издания, едното насочено към  мъжете, а другото – към дамите, е признание за несравнимата способност на автомобила да задоволява и надминава нуждите на клиенти с различни стилове на живот“.

Sonata Hybrid е изцяло обновена за сезон 2016 г. С 2-литров “Nu” GDI четирицилиндров двигател на Hyundai Motor, шестстепенна автоматична трансмисия и по-мощен 38kW електромотор автомобилът запазва лекотата и удобството на управление, характерни за стандартната Sonata, съчетани с над 10 % подобрение на разхода на гориво, в сравнение с хибрида от 2015 г. Моделът предлага изключителни функции за безопасност и комфорт, като например безконтактно управление на багажника, предупреждение за „сляпо петно“, уведомление за напускане на лентата, кожен отопляем волан.