Начало Рали Sonora Rally: Льоб най-бърз в съкратения втори етап, Ал-Атия втори

Sonora Rally: Льоб най-бърз в съкратения втори етап, Ал-Атия втори

196
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб, снимка A.S.O./DPPI

Себастиен Льоб беше най-бърз в съкратения втори етап на Sonora Rally. Пилотът на Бахрейн Рейд Екстрийм измина 162-килоемтровото разстояние от Ермосильо до Пуерто Пеняско за 1 час, 28 мин. и 28 сек. и поведе във временното класиране. Втори с изоставане от 2 мин. и 45 сек. завърши Насер Ал-Атия с Тойота. Трети остана Маркус Баумгарт. Състезателят на (X-Rally Team) изостана с 3 мин. и 13 сек. от времето на Льоб.

Sonora Rally e трети кръг от сезон 2023 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Надпреварата се провежда на територията на Мексико. Рано тази сутрин състезателите завършиха втория от общо 5 специални етапа от Sonora Rally, който беше от Ермосильо до Пуерто Пеняско

Малко преди началото на втория ден от Sonora Rally стана ясно, че втората отсечка ще бъде съкратен заради съображения за сигурност. Следователно участниците в различните категории щяха изминат 162 км вместо планираните 286.

Льоб показа отлична скорост в етап №2 от тазгодишното издание на Sonora Rally. Французинът загуби малко време в първата отсечка заради проблеми с навигацията. Сега той не отваряше пътя, което се оказа голям плюс за него.

Льоб финишира на първа позиция в етапа и не допусна никакви грешки. Френският ветеран се бори за първа победа от началото на сезон 2023 в W2RC. До момента той бе втори в Дакар, но изостана доста в Abu Dhabi Desert Challenge заради проблеми с двигателя

Втори финишира Насер Ал-Атия. Катарецът спечели първия етап, но сега нямаше отговор на темпото на Льоб. Пилотът на Тойота все остава един от фаворитите за победата в Sonora Rally.

Трети и четвърти завършиха състезателите на X-Rally Team Маркус и Кристиан Баумгарт. Петото място отиде при Герлен Шишери (GCK Racing). По този начин 4 от първите пет позиции от втория етап бяха заети от машини на Продрайв.

Шести остана Денис Кротов (Мини), следван от Хуан Крус Якопини (Overdrive Тойота), Франсиско Лопес Контрадо (Red Bull Can-Am Factory Team), Себастиан Халперн (Мини) и Зиу Жанг (Baic ORV). Във временното подреждане Льоб води с 3 сек. пред Ал-Атия. Третото място е заето от Шишери.

При моторите най-бърз беше Даниел Сандърс. Пилотът на GasGas е един от фаворитите за спечелването на Sonora Rally. Втори и трети финишираха Тоша Шарейна (Хонда) и Тоби Прайс с КТМ. Четвърти остана Рос Бранч (Hero), следван от Пабло Кентания (Хонда), Кевин Бенавидес (КТМ), Лусиано Бенавидес (Хускварна), Мейсън Клайн (КТМ), Матиас Валкнер (КТМ) и Адриан Ван Беверен с Хонда. Вторият етап сложи край на участията на Сам Съндърланд (GasGas) и Скайлър Хоус (Хускварна).

Във временното класиране води Сандърс пред Шарейна и Кентания.

Даниел Сандърс
Даниел Сандърс, снимка A.S.O/DPPI/J.Delfosse

По-късно днес престои етап №3 от тазгодишното издание на Sonora Rally. Той е с дължина от 350 км и преминава покрай Пуерто Пеняско.