Начало Лайфстайл Sony Electronics представя нов фотоапарат със сменяеми обективи ZV-E10 за влогъри...

Sony Electronics представя нов фотоапарат със сменяеми обективи ZV-E10 за влогъри и автори на видео съдържание

168
0
SONY ZV-E10
SONY ZV-E10

ъSony Electronics Inc. представи първия фотоапарат със  сменяеми обективи от серията Alpha за влогове – новият ZVE10. Моделът е разработен изцяло в помощ на влогърите и създаването на влогове. Новият фотоапарат комбинира високите технологии на Sony в цифровата фотография за впечатляващо многообразие от приложения със специално разработени функции, оптимизирани за авторите на видео съдържание.

ZVE10 е изграден върху основата на 24.2-мегапикселов сензор APS-C Exmor CMOS и процесор BIONZ X за висококачествени изображения с висока чувствителност, по-детайлно възпроизвеждане на текстурите и красиво, естествено изглеждащо боке

Освен това ZV-E10  включва получилите широко признание функции, разработени конкретно за създаването на влог съдържание и станали любими с популярния цифров фотоапарат ZV-1. Включва функцията за дефокусиране на фона “Background Defocus”. Тя позволява плавен преход между дефокусиран (боке) и фокусиран фон. Разполага и с режима за демонстриране на продукти “Product Showcase Setting”. Той позволява фотоапаратът автоматично да пренася фокуса от лицето на обекта към предмета, който се представя.

ZV-E10 е с фокусиран върху видеото дизайн в леко тяло (прибл. 343 g). Включва популярния дисплей Vari-angle LCD Screen със странично отваряне. Той позволява свързването на външни микрофони в горната част на фотоапарата. Подготовката за снимките е вече по-лесна, а потребителите могат да наблюдават екрана както в селфи режим, така и от висока или ниска гледна точка.

Друга важна характеристика на ZV-E10 са няколко други интуитивни функции, които са специално разработени за създаване на влог съдържание. Има нов Still/Movie/Slow and Quick Motion бутон. Разположен е в горната част на фотоапарата и позволява на авторите лесно да превключват между желаните режими само с едно докосване.

Новият фотоапарат предлага и усъвършенствани видео характеристики, като 4K и Slow Motion видео с високо качество на картината (FHD 120p). Разполага с електронна стабилизация на изображението и в режим Active Mode за стабилен видео запис дори и при ходене и заснемане от ръка. Освен това усъвършенстваната технология за AF (автофокус) осигурява бърз и прецизен AF с отлични характеристики на проследяване, както и висококачествено аудио за ясен запис на звука.

Влог предизвикателство на Sony

Заедно с това Sony обявява и провеждането на второто Влог предизвикателство на Sony, с което приканва участниците да създадат влог, в който демонстрират нещото, което наистина разпалва техния ентусиазъм. Периодът за кандидатстване започва на 7 юли 2021 г., като могат да участват автори на видео съдържание от цял свят. Вижте пълните условия и правила на конкурса тук.

Разнообразни креативни приложения

Фотоапарат със сменяеми обективи за повече възможности за творческо изразяване

ZV-E10  дава на потребителите повече възможности за творчество и да използват различни обективи спрямо всяка отделна сцена, която искат да заснемат. Предлага се голямо разнообразие от съвместими обективи от серията с E-байонет на Sony. Това позволява избор на идеалния обектив в зависимост от творческата визия на автора.

Усъвършенстван автофокус

Водещата в бранша технология за AF на Sony позволява на потребителите да оставят цялата работа по фокусирането на фотоапарата. ZV-E10  включва Fast Hybrid AF и Real-time Eye AF за проследяване в реално време във видео режим Real-time Tracking. Това позволява на фотоапарата да следи лицето и очите на обекта за бърз и прецизен автофокус дори при снимки в движение или в трудна среда. Потребителите могат да задават персонализирани настройки на AF, като например скорост на прехода AF Transition Speed и чувствителност към изместване на обекта Subject Shift Sensitivity. Има избор между бързо или бавно фокусиране в зависимост от конкретните предпочитания и творческа визия.

Като допълнителна възможност, функцията Touch Focus на ZV-E10  позволява на потребителите да настройват позицията на фокуса за снимки само с докосване на екрана. С едно движение на пръста потребителят може мигновено да смени позицията на фокуса на обект в периферията на изображението.  Функцията е налична както в режим снимки, така и в режим видео.

Аудио с високо качество

Водещите за пазара технологии на Sony записват с ZV-E10  кристално чист звук. Апаратът ясно улавя гласа на говорещия благодарение на вградения насочен микрофон с три капсули и включения протектор срещу вятър. За още повече аудио възможности ZV-E10  включва цифров аудио интерфейс през мултиинтерфейсното гнездо (MI) и жак за микрофон за свързване на външен микрофон. Добавянето на жак за слушалки позволява на потребителите да свързват слушалки за прецизен контрол върху звуковите записи. Времето на подаване на изходния аудио сигнал може също така да бъде настроено на режим Live или Lip Sync.

Обектът е винаги на първо място

Когато снимате на различни места с резки промени в светлината, можете да сте спокойни, че ZV-E10  автоматично ще коригира експозицията, за да може лицето на обекта да не остане недоекспонирано или преекспонирано. Това става с помощта на оригиналния алгоритъм за приоритет на лицата Face Priority AE (автоматична експозиция). Той може да извършва бързи и плавни преходи на AE. По този начин фотоапаратът засича лицето на обекта и настройва експозицията спрямо него, за да се гарантира че лицето е уловено с оптимална яркост, дори когато снимате сцени в селфи режим с контрастни промени в осветлението и дори когато лицето на обекта за момент се извърне под ъгъл спрямо фотоапарата. Фотоапаратът използва и същите високи технологии на възпроизвеждане на цветовете като популярния ZV-1 за оптимизиране на тоновете на кожата за всеки обект както в режим снимки, така и в режим на видеозапис.