Начало Рали Сордо и Мийк изпитват новости по Мини Джон Купър Уъркс WRC

Сордо и Мийк изпитват новости по Мини Джон Купър Уъркс WRC

38
0
Крис Мийк

Екипът на Продрайв проведе поредица тренировки тази седмица, хомологирайки нови компоненти за Мини Джон Купър Уъркс WRC.

Изпитанията от общо четиридневния тест, провеждащ се в Южна Испания, се провеждат от Дани Сордо и Крис Мийк.

Това бе първо връщане зад волана за Крис Мийк. 32-годишният британец остана без място, след като отборът му започна да търси пилоти, които се плащат, за да подсили изтънелия си бюджет.

Парите на Продрайв за световния рали шампионат бяха орязани, след като BMW решиха да се върнат в немския шампионат за туристически автомобили (DTM). Това бе и основната причина за последвалите решения от страна на мюнхенския концерн, вследствие на които екипът на Дейвид Ричардс загуби заводския си статус. В Бенбъри обаче продължават (според условията на споразумението) да се грижат за автомобилите и новостите по тях.

Именно във връзка с последните задължения е и работата по различни нови компоненти за колите. Сордо обаче ще пропусне следващия кръг от WRC в Мексико. Той ще се върне на трасето в Португалия, където редом с него ще е Патрик Сандел. Шведът получи втори шанс след много доброто представяне в родния си старт в началото на февруари.