Начало Рали Сордо: IRC е наистина много силен шампионат

Сордо: IRC е наистина много силен шампионат

41
0
Дани Сордо

Дани Сордо спечели рали Корсика по чудесен начин, а това бе дебютно негово участие в надпревара от Intercontinental Rally Challenge (IRC). След края на надпреварата (в която надделя с Мини Джон Купър Уъркс S2000) пилотът на Продрайв сподели, че вече разбира защо шампионатът е толкова привлекателен за състезателите и интересен за феновете.

В началото на ралито испанецът преследваше Андреас Микелсен (Шкода). Норвежецът обаче допусна грешка и изтърва пътя, след което Дани излезе начело и повече не допусна да бъде изпреварен. Зад него останаха Ян Копецки и Пиер Кампания, но Сордо бе категоричен, че победата му съвсем не е била лесна, както може би е изглеждало отстрани.

Наистина се радвам, че победих в надпреварата, но първото място определено бе трудно за спечелване – коментира пилотът. – По принцип битките са много ожесточени във всички шампионати на толкова високо ниво. Същото важи и за IRC, където състезателите наистина са от класа.

Дани не е сигурен дали ще има други участия в сериите този сезон, но не отхвърли възможността това да се случи.

Може би не е добра идея да карам пак в IRC, защото тогава ще трябва да продължа да побеждавам! – засмя се Сордо. – Но честно, наистина беше страшно интересно. Има много бързи пилоти, особено на асфалт. Подобни битки ми допадат, а освен това са чудесни за излъчване по телевизията.