Начало Рали Сордо най-бърз в шейкдауна на рали Италия

Сордо най-бърз в шейкдауна на рали Италия

46
0

Дани Сордо с Хюндай i20 бе най-бърз в шейкдауна на рали Италия в Сардиния, 7-и кръг от първенството на WRC. Испанецът измина разстоянието от 4.15 км на макадам от Олмедо до Монте Баранта за 2:31.8 мин в най-доброто си от 3-тв преминавания. Сордо бе по-бърз с 0.2 сек от съотборника си Тиери Нювил.

„Настилката бе малко различна от тази на самото рали, каза Сордо. – Беше много рохкава. Опитахме с меки гуми и след това с твърди, като и в двата случая усещането беше страхотно. Това е само шейкдауна, но да имаш добро чувство още отсега е облекчение. Направихме добър тест преди ралито и сме доволни.“

Трето време постигна Яри-Мати Латвала с Тойота, който реши да направи допълнително 4-о минаване и в него даде 2:32.9 мин. На 2 десети след него остана неговият съотборник и сънародник Есапека Лапи. Пети с равно време с Лапи стана завърналият се при колите от най-висок клас Андреас Микелсен със Ситроен C3.

Норвежецът направи общо 7 преминавания по трасето, за да трупа опит с колата. От началото на сезона Микелсен кара в 3 ралита с Шкода Фабиа за WRC2. Зад него останаха Хейдън Падън с Хюндай, Крис Мийк със Ситроен C3 и Себастиен Ожие с Форд Фиеста.