Начало WRC News Сордо пред Сунинен и Нювил в Сардиния след първия ден

Сордо пред Сунинен и Нювил в Сардиния след първия ден

198
0
Дани Сордо
Дани Сордо; снимка: Хюндай

Дани Сордо е лидер в рали Сардиния след първия ден на надпреварата. Пилотът на Хюндай е с аванс от 17,4 секунди пред Теему Сунинен от М-Спорт. Трети в подреждането е съотборникът на испанеца Тиери Нювил – на 35,2 сек.

„Чувствах се страхотно през целия ден“, каза Сордо, след като спечели четири от шестте петъчни отсечки

„Направихме добър избор на гуми и позицията ни е окуражаваща. Това обаче е едва първият ден, така че трябва да останем здраво стъпили на земята

Нювил призна, че всъщност е очаквал по-добро представяне днес, но не е вървял особено добре в сутрешните състезателни дистанции.

„Не се чувствахме комфортно с настройките на колата. Направихме необходимите промени и усещането веднага бе по-добро. За съжаление – и доста странно всъщност – на два пъти блокирахме. Никога досега не ми се е случвало, а втория път колата не искаше да запали. Загубихме около 12 секунди, което е доста време при толкова близка битка“, сподели белгиецът.

От Танак с третия Хюндай е едва осми след проблеми с окачването. Местата от четвърто до седмо заеха Себастиен Ожие, Елфин Еванс, Гас Грийнсмит и Пиер-Луи Лубе

„Беше труден следобед за нас, както и очаквахме. Пробвахме разни неща, но загубихме твърде много време. Утрешните отсечки са хубави, точно като това рали Италия, което познаваме. Надявам се на по-добро сцепление и ще се постарая да постигна добри времена“, коментира Ожие.