Начало Автомобили Сожелиз стана лизингодател на годината

Сожелиз стана лизингодател на годината

206
0
Михаил Комитски,Сожелиз

За лизингодател на годината с най-иновативен продукт бе обявено Сожелиз България – дъщерното дружество на Societe Generale Експресбанк. Специалната награда бе връчена на церемонията на конкурса Автомобил на годината 2012, която се проведе снощи.

Колегите от Прес Авто Клуб България показаха тази вечер, че могат да оценяват автомобили, могат да оценят и застрахователна компания, но по-интересно е, че го правят и с едно лизингово дружество, което подкрепя бизнеса и продажбите. Няма как част от автомобилите, движещи се по българските пътища, да не бъдат с подкрепата на такъв тип финансова институция, каквато сме ние. Тази година беше много амбициозна – както за нас, така и за всички вносители на автомобили. Всички те имаха идеи как да подкрепят своите продажби, интереса на българския потребител в един труден период. Благодарение на тази инициативност, благодарение усилията на всеки от нашите партньори успяхме наистина да покажем на хората, че е възможно да има иновативни продукти, които да достигнат до крайния клиент и той да ги оцени – каза управителят на компанията Михаил Комитски.

Сожелиз България е с дългогодишен опит в предлагането на лизингови продукти и услуги. Фирмата стартира дейност през 2005 г. и е част от Societe Generale Group, една от водещите финансови институции в Европа. Лизингът на леки автомобили е една от най-използваните услуги на дружеството, като в компанията се стараят да намират решения, адаптирани към специфичните изисквания на клиентите. Сред предимствата, изтъквани още от Сожелиз, са още бързият отговор на молбите, липсата на ограничения в максималната сума на лизинговото финансиране, индивидуалният подход и т.н. Чрез своите дружества пък SG Equipment Finance и ALD Automotive групата е призната за водещ лизингодател, с управлявани активи за над 22 милиарда евро и повече от 100 представителства в над 25 държави в Европа, Австралия, Китай и САЩ.