Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спа може да се редува с Гран при на Франция

Спа може да се редува с Гран при на Франция

35
0
Спа

Организаторите на Гран при на Белгия обсъждат възможността състезанието на прочутата писта Спа-Франкоршамп да започне да се редува в календара на Формула 1 с надпревара за Гран при на Франция. Това ще е начин невероятното трасе да запази мястото си като домакин, а и да се завърне най-старата Гран при в първенството.

Главният промоутър на състезанието в Белгия – Етиен Давиньон е цитиран от Belga news, че разговори за редуване на състезанието с надпревара във Франция се водят активно с Бърни Екълстоун и само подобна схема би могла да запази за дълго Спа в календара.

Свободната година, без състезание, ще се използва от организаторите, за да се набират повече средства и да се подобрява трасето, което при провеждане на състезание от Формула 1 остава затворено за почти месец (през август), когато времето е сравнително най-благоприятно.

Гран при на Белгия от години изпитва сериозни затруднения да плаща вноските си за домакин на кръг от Формула 1, а с подобно решение би могло в първенството да се върнат и французите, която отказаха да плащат увеличаващите се такси.