Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спадът на Уилямс се дължал на спряното развитие на колата

Спадът на Уилямс се дължал на спряното развитие на колата

68
0

Шефът по операциите на Уилямс Роб Смедли смята, че решението на тима да спре развитието на колата рано през сезона има основен принос за влошеното представяне на тима в последните състезания от сезона. Екипът от Гроув завърши сезона на 3-о място при конструкторите, като обаче отново не успя да спечели победа.

А в края на сезона скоростта на колата беше далеч от нивото на Мерцедес и Ферари, като в Абу Даби дори Ред Бул и Форс Индия бяха по-бързи. Според Смедли осигуряването на 3-ата позиция в шампионата е накарало екипа да спре развитието на тазгодишната кола и да се съсредоточи върху работата за 2016 г.

„Последните няколко състезания не се представихме толкова добре, колкото бихме искали, каза Смедли. – Спряхме развитието на колата преди много време, след като отчетохме, че сме на комфортна 3-а позиция в първенството, а 2-ото място няма да бъде възможно.”

„Това, което видяхме в последно време се дължи на факта, че не сме подобрявали колата от отдавна. Краят на сезона ни беше малко по-лош в сравнение с миналата година. Но през 2014 г. развивахме болида до последния момент.”