Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спайкър отлагат дебюта на В-спецификацията си

Спайкър отлагат дебюта на В-спецификацията си

47
0

Заради провал на краш тестовете от Спайкър са принудени да отложат дебюта на В-спецификацията си.###Заради провал на краш тестовете от Спайкър са принудени да отложат дебюта на В-спецификацията си. Очаква се тя да бъде готова за уикенда на Монца. Колата вече закъснява с няколко месеца според предварително обявените планове и се предвиждаше най-накрая да бъде показана в Турция.
„Очевидно е, че е много разочароващо да закъснеем с дебюта, особено като се има предвид сериозната работа, която всеки във фабриката и на пистата свърши. За съжаление миналата седмица се появи неочаквана повреда при краш тестовете на задницата. Възможно е това да се дължи на проблеми с вида на използваните материали. За нещастие всички други структури, с които разполагахме и трябваше да тестваме, бяха от този вид и модификациите, които опитахме да направим бяха незадоволителни”, обясни Майк Гаскойн, технически директор на Спайкър.
Той допълни, че екипът не е очаквал да има някакви трудности с преминаването на тестовете, защото новата структура е много близка до тази на А-спецификацията. Въпреки това в отбора вярват, че са открили какъв точно е проблемът и ще издържат тестовете съвсем скоро.
Единствената добра новина от цялата история е, че сега Спайкър ще имат възможност да тестват новата спецификация преди да я пуснат в състезание. Това най-вероятно ще стане на изпитанията на Монца в седмицата преди Гран при на Италия.