Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спайкър представи колата си на Силвърстоун

Спайкър представи колата си на Силвърстоун

80
0

На пистата Силвърстоун, без голяма суматоха и блясък, бе представена колата на Спайкър за новия сезон. Тя ще носи обозначението Спайкър Ферари F8-VII и представлява еволюция на миналогодишния модел. Очаква се през годината да се появи и модернизиран вариант на шасито с актуализирана аеродинамика.
Спайкър подхожда с умисъл консервативно към новия сезон. Причина за това е, че знаменитият Майк Гаскойн работи в екипа едва от 1 ноември 2006 г. Чак след въвеждането на актуализирания модел ще се очакват по-сериозни резултати, което според повечето специалисти донякъде е предимство, защото от екипа и пилотите не се очакват особени резултати и напрежението върху тях не е голямо.
Най-радикалната промяна в дизайна е използването на нулев кил. До миналата година отборът използваше двоен кил. Освен това скоростната кутия е удължена, а бензиновата система е основно преработена, което е свързано с преминаването към двигатели Ферари. До момента се използваха мотори от Тойота.
Оптически F8-VII се различава сериозно от досегашния модел, дори само ако се погледне новата лакировка, която е изцяло в оранжево. Доста време е отделено и на аеродинамиката. Впечатляващи са новите кутии на радиаторите.
Според шефа на екипа Колин Колес годината ще е преходна за отбора. Той счита, че за кратко време е събран много добър екип от специалисти, но ще е необходимо време всяко „зъбно колелце” в механизма да заработи както трябва.
Първите цели са да бъдат завършени началните състезания. За първата половина на сезона се предполага спечелването на някакви точки, а след появата на актуализирания модел се очаква тимът без проблеми да се доближи до отборите от средата на класирането.