Начало Автомобили Иновативна услуга car-sharing стартира в София с VW e-up!

Иновативна услуга car-sharing стартира в София с VW e-up!

167
0
e-up!,Spark

На 30 септември посетителите на първия по рода си уличен гурме фестивал в София – Sofia StrEAT Fest, който ще се проведе в зоната на Женския Пазар в София ще имат за шанса първи да се докоснат до бъдещето на градската мобилност, развита в големите европейски столици. Услугата на иновативната компания Spark съчетава едновременно набиращата скорост концепция car-sharing (почасово ползване на автомобили) и електрификацията на превозните средства, като. Spark избра да изгради своя автопарк с електрически автомобили на Volkswagen и стартира услугата си с над 20 броя 100% електрически e-up! в гр. София.
Spark e мобилно приложение, което позволява на ползвателите да откриват на картата на града най-близкия свободен електрически e-up!, да го резервират, да го използват по желан от тях маршрут и време и да заплащат услугата дистанционно. По този начин шофьорите притежават свободата да паркират лесно и безплатно, нямат разходи за зареждане, имат удобството да ползват автомобила само в една посока, а и не напоследно място – получават емоцията от напълно различното изживяване зад волана на електрически автомобил.
Електрическият автомобил е напълно безшумен, ускорява много бързо (е-up! oт 0 до 60 км/ч само за 4.9 сек!) и оставя 0 вредни емисии в градския въздух. Пробегът на e-up! е до 160км с едно зареждане на батерията, което означава, че в реални условия, според вашия стил на шофиране и температурите, можете да изминете между 120 км и 160 км – напълно достатъчно за ежедневните градски задачи. В задръстване електрическият автомобил не само, че не губи енергия, ами и възстановява част от заряда на батерията посредством регенерацията. След използване на електрическия автомобил, той може да бъде оставен навсякъде в синя или зелена зона, както и на определените за целта зарядни станции от мрежата от зарядни станции на Елдрайв, стратегически партньор на проекта.