Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спечелването на точки е основната цел на Мерцедес

Спечелването на точки е основната цел на Мерцедес

21
0
Нико Розберг

Михаел Шумахер не даде време в последната част от квалификацията за Гран при на Япония и според първоначалните резултати е на седма позиция. Това обаче може да се промени, ако ФИА решат, че започналият бърза обиколка (макар и незавършена) Камуи Кобаяши (Заубер) ще започне надпреварата от по-предно място.

Излизането на седемкратния световен шампион бе отложено за последния възможен момент в Q3 по тактически причини. В Мерцедес отново искаха да спестят възможно най-много гуми за надпреварата и Михаел ще разполага утре с един чисто нов и един малко използван комплект от типа софт.

Краят на квалификацията за мен бе доста сложен, но поне ще имам допълнителни гуми. Все още сме в добра позиция и можем да вземем важни точки, като това ще е целта ми за състезанието. Много съм щастлив от работата си с тима досега през уикенда – коментира Шумахер.

Съотборникът му Нико Розберг пък ще има на разположение цели три чисто нови комплекта гуми софт. Повреда в хидравликата му попречи да излезе въобще на Сузука след първоначалната опознавателна обиколка. Екипът се опита да отстрани проблема, но нямаше достатъчно време заради сложността на системата. Това означава, че Нико ще е в дъното на грида, но пък ще му даде шанс да приложи агресивна стратегия.

Трябва да разследваме повредата и да открием причината за нея – допълни шефът на тима Рос Браун. – За Розберг ще е сериозно предизвикателство да стартира от толкова задна позиция, но надпреварата ще е интересна като се има предвид колко възможности дават гумите за различни стратегии.