Начало Автомобили Speed9 – нов супермодел от 9ff

Speed9 – нов супермодел от 9ff

55
0

Немската тунинг компания 9ff ще представи новия си модел на предстоящото автошоу в Есен, което започва следващата седмица. Супермоделът Speed9 е базиран на Порше 997 Турбо и има за цел да припомни на почитателите на марката за легендарния модел 356/1500S Спийдстър от 1955-та година.

Челното стъкло на модела е снижено, а задната част, в която се събира сваленият покрив, е заменена с плоска част, която подобрява силуета на задницата на колата.

Би-турбо двигателят на автомобила достига мощност от 650 к.с. и въртящ момент от 890 Нм. За да достигнат тези резултати, инженерите на 9ff са заменили обикновения въздушен филтър със спортен, препрограмирали са ЕCU-то на двигателя и са инсталирали напълно нова изпускателна система, включваща спортни катализатори.

Подобреното управление пък идва от новото регулируемо окачване, а за спирачната сила отпред се грижат 380-милиметрови спирачни дискове, взаимодействащи си с 6-бутални апарати, използващи накладки на 9ff.

Сериозни промени разбира се има както по аеродинамиката и визията на модела, така и по интериора, като компанията предлага също така и редица допълнителни аксесоари, които могат да задоволят всевъзможните прищевки на своите клиенти.

Най-вероятно веднага след официалното представяне на модела, 9ff ще оповестят и възможностите му.