Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел спечели квалификация в Индия

Фетел спечели квалификация в Индия

38
0
2011,Гран при на Индия,Себастиан Фетел,събота

Себастиян Фетел успя да спечели без особени проблеми квалификацията в Индия. Германският пилот на Ред Бул успя да победи Люис Хамилтън от екипа на Макларън и своя съотборник Марк Уебър. Пилотите на „биковете“ потвърдиха доминацията си от сутринта, когато доминираха в голямата част от свободната тренировка.

Себастиян Фетел ще застане на първа позиция на старта, като мястото до него ще бъде заето от съотборникът му Марк Уебър. Австралиецът завърши на трето място в квалификацията, но ще прогресира заради наложеното в петък наказание на Люис Хамилтън заради незачитане на жълтите знаме в края на първата свободна тренировка.

Пилотът на Макларън ще бъде върнат с три места назад и ще стартира пети, зад Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън. Състезателите на Ферари отново имаха сериозни трудности със загряването на твърдата смес. Подобни проблеми имаше и Дженсън Бътън,завършил на пета позиция, който използва комлект меки гуми още в първата част на квалификацията, притеснявайки се да не отпадне още в началото. Това обаче бе наказано в последната част, когато британецът нямаше нов комплект меки гуми и на практика нямаше шанс да се бори за победата в квалификацията.

Тежък инцидент претърпя в края на третата част от квалификацията Фелипе Маса. Бразилският пилот на Ферари, завършил на шеста позиция, се удари в предпазните заграждения след като при преминаването си през един от шиканите окачването в предната дясна страна на болида му се счупи. За щастие инцидентът се размина без особени проблеми.

Десетката се допълни от Нико Розберг (Мерцедес), Адриян Сутил (Форс Индия), Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари от екипа на Торо Росо. Последните трима дори не излязоха в последната част на квалификацията, с идеята да спестят комплект меки гуми за състезанието.

7-кратният световен шампион Михаел Шумахер завърши участието си в квалификацията още във втората част, след като остана на 11-та позиция. Малко не му достигна за да влезе в последната част, като бе заплашен от отпадане още в началото.