Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спекулациите за Шумахер продължават

Спекулациите за Шумахер продължават

35
0

Изглежда, че спекулациите около евентуалното завръщане на Михаел Шумахер с тима на Мерцедес GP ще продължат, докато немският производител не обяви кой ще е съотборник на Нико Розберг. Нито спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг, нито дори самият Шумахер не изключиха напълно подобен сценарий.

Седемкратният световен шампион трябваше да замени Фелипе Маса за Ферари, след като бразилецът се контузи неприятно. В последствие обаче се оказа, че и Шумахер все още не може да кара, тъй като и негова контузия на врата още не е отшумяла напълно. Но щом слуховете бяха стартирани към края на юли месец, те не са секвали.

Любопитна връзка между Шумахер и Мерцедес е, че германецът всъщност започва кариерата си в моторните спортове именно с немския производител. Съответно сега, когато Мерцедес вече ще имат свой собствен отбор, след като закупиха Браун GP, мнозина се надяват, че най-успешният пилот в историята на Формула 1 ще се присъедини към бившия си инженер Рос Браун и Норберт Хауг.

От немска медия вече бяха запитали Хауг дали може да изключи напълно опцията Шуми да подпише с тях, но вицепрезидентът на Мерцедес не отговори нищо конкретно. Вече от много страни изразиха скептицизъм, че Шумахер едва ли ще се завърне във Формула 1, тъй като не иска дългосрочно обвързване със спорта. Същевременно обаче тази седмица стана дума, че пилотът предстои да се срещне с мениджъра си Вили Вебер в Щутгарт. Това означава, че въпросът около евентуалното завръщане на Шуми продължава да остава отворен.