Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спекулациите за Шуми продължават

Спекулациите за Шуми продължават

29
0

Мениджърът на Михаел Шумахер отново не остави слуховете за седемкратния световен шампион да утихнат, въпреки че шефът на Ферари, Стефано Доменикали, отрече възможността германецът да се завърне тази година.

40-годишният пилот трябваше да гледа Гран при на Европа от питуола поради болки във врата в резултат на инцидента му с мотоциклет от февруари месец. Междувременно тестерът на Ферари, Лука Бадоер, ще кара и този уикенд на пистата Спа. Въпреки всичко Вили Вебер коментира, че Шумахер продължава да тренира и скоро може да се завърне в болид от Формула 1.

„Той продължава да иска да кара мотоциклети и картове“ – каза Вебер „И за да се възстанови от контузиите си, един тест със стар болид на Ферари може да помогне. Кога? Все още не е решено.“

Според някои материали в медиите Шумахер категорично няма да кара на мястото на Фелипе Маса тази година.

„Щастлив съм, че той тренира, но със сигурност мога да изключа завръщане на Михаел тази година като титуляр“ – каза Доменикали.

Самият Шумахер каза: „За момента нямам планове да правя нов опит за завръщане. Но не искам да изключвам възможността да се завърна един ден. Все още съм част от семейството на Ферари. Човек никога не знае. Засега обаче трябва да кажа „не“.