Начало Автомобили Специално MINI събитие отбеляза 20-тата годишнина от възраждането на легендарната британска марка

Специално MINI събитие отбеляза 20-тата годишнина от възраждането на легендарната британска марка

108
0

Специално MINI събитие отбеляза 20-ата годишнина от възраждането на легендарната британска марка и въвеждането на пазара на новото MINI Hatch и MINI Cabrio

За събитието MINI се „завърна“ на родна територия във Великобритания, макар и в центъра на София. Това стана възможно благодарение на гостоприемството и участието на Н. Пр. посланика на Великобритания д-р Роб Диксън, който бе домакин на събитието.

Роб Диксън
снимка: MINI

„В своята над 60-годишна история MINI се е превърнало в много повече от автомобил. Както повечето граждани на Обединеното кралство и аз имам много лична връзка с марката. MINI беше вълнуваща част от моята младост и първия ми автомобил, а баща ми работеше в производствените локации на марката близо до Бирмингам, където живеехме“, сподели Н.Пр. посланик Диксън.

Александър Миланов
снимка: MINI

„MINI не е просто автомобил. То е британска традиция в области като наука, култура и изкуство, минимализъм, съчетана с най-доброто от немската технология. MINI e начин на живот, силен емблематичен дизайн, уникален автомобил с безпрецедентни функции за персонализиране и – много важно – MINI e забавно за шофиране!“ коментира Александър Миланов, управител на BMW Group България.

MINI се появява през 1959 г. Марката отговаря на предизвикателствата на времето с креативна концепция. Възродена е като премиум бранд преди 20 години

Черпейки вдъхновение от легендарните си корени, автомобилите с това име се превръщат в емблеми на новото хилядолетие. Моделите се вписват в духа на времето с емблематичен дизайн и характерното go-kart усещане при шофиране.

Последните новости следват една обща мисия: Purify MINI. Целта й е по-голяма опростеност и същевременно повече индивидуалност. Сега към богатите възможности за персонализация се добавя иновацията Multitone roof. Той представлява цветови градиент, простиращ се от рамката на предното стъкло към задната част. Използваните цветове са San Marino Blue, Pearly Aqua и Jet Black. Чрез това техника на боядисване, известна като Spray Tech, те се нанасят един след друг. Процесът е напълно интегриран в механичния производствен процес в завода на MINI в Оксфорд, Великобритания.

Миналата 2020 г. пък силно напомня за самото начало на марката, когато преди повече от 60 години Mini креативно превръща кризата във възможност

През последните дванадесет месеца на пазара беше въведено напълно електрическото MINI Cooper SE. Благодарение на него световните продажби на електрифицирани MINI автомобили се удвоиха за по-малко от година. Към момента повече от 50% от всички реализирани автомобили MINI са или напълно електрически, или PHEV автомобили. Лансиран бе и MINI John Cooper Works GP – кола за ентусиасти, която няма аналог. MINI Countryman премина през моделно освежаване.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MINI (@mini)