Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спонсор напуска Макларън в посока Ред Бул

Спонсор напуска Макларън в посока Ред Бул

75
0

Производителят на часовници Tag Heuer ще приключи дългогодишното си партньорство с Макларън, за да се присъедини към екипа на Ред Бул. Това обяви изпълнителният директор на швейцарската компания Жан-Клод Биве. „Това е млад и динамичен отбор, който върви добре и перфектно пасва на стратегията на Tag Heuer, заяви Биве пред списание L’Hebdo.

Компанията е най-старият спонсор на Макларън в момента, като двете страни отбелязаха 30 години партньорство по-рано през тази година. Тя е собственост на Tag Груп, който притежава 25% от акциите на Макларън Груп. Тимът на Макларън във Ф1 обаче бележи един от най-слабите си сезони в историята и явно това е накарало Tag Heuer да вземе решение да приключи партньорството си с екипа на Рон Денис.

Говорител на Макларън заяви, че 30-годишното партньорство между британския тим и TAG е „едно от най-успешните и продължителни спонсорства в спортната история: „То продължи 3 десетилетия – време, в което и двете страни постигнаха огромни успехи заедно. Затова обявяваме с благодарност края на нашето партньорство, доволни от добре свършената работа.“