Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Алонсо Льоклер трябвало да бъде наказан за смяна на посоката при...

Според Алонсо Льоклер трябвало да бъде наказан за смяна на посоката при защитата си срещу Хамилтън

6029
0
Люис Хамилтън, Шарл Льоклер
Люис Хамилтън и Шарл Льоклер; снимка: Мерцедес

Шарл Льоклер трябваше да получи наказание заради това, че смени неколкократно посоката си, докато се защитаваше от Люис Хамилтън в края на Гран при на Великобритания, заяви Фернандо Алонсо. Пилотът на Алпин финишира пети на Силвърстоун и бе доволен от резултата си, но известно време очакваше да напредне с поне позиция напред. Разследване на Льоклер за карането му в борбата в края на надпреварата нямаше.

„Беше чудесно накрая. Бяхме точно зад битката и виждахме целия екшън. Надявах се поне двама да се докоснат и подиумът щеше да е наш! Но те се надбягваха твърдо и с много уважение. Но все пак беше забавно да ги наблюдаваш.“

Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

„Мисля, че трябваше да съм четвърти. Льоклер направи три-четири смени на посоката на обратната права, отбранявайки се от Люис Хамилтън. Аз го направих веднъж в Канада и ми дадоха 5 секунди наказание в последната обиколка, така че според мен три движения не са разрешени“, коментира Алонсо


Впоследствие на двукратния световен шампион бе посочено, че и Серхио Перес е проверяван за карането си по време на битките на финала на състезанието.

„Няма проблем, тогава може и трети да стана! Този път не трябваше да ходя при стюардите, така че сега забавлението за мен е извън тяхната стая. Сериозно, страхотно състезание стана. Радвам се, че съм пети. Ако оценяваме уикенда ни като цяло, то автомобилът ни бе много добър. Чувствах, че съм конкурентоспособен в сравнение с други надпревари през сезона. Състезателното ни темпо бе силно. Надявам се да продължим в този дух, както и че ще съхраним конкурентоспособността си и в следващите надпревари. Поздравления за Карлос Сайнц за първата му победа. Радвам се много, че всичко с Гуаню Жу е наред. Това показва колко висока е безопасността в съвременната Формула 1“, допълни Алонсо.

Естебан Окон не завърши състезанието на Силвърстоун заради предполагаем проблем с горивната помпа

Той отбеляза, че неговият уикенд в Англия не бе особено гладък.

„Имахме някои грижи с колата в Q2, както и в състезанието. Много имаме да научим от случилото се. Радвам се, че отборът взе добри точки с Фернандо. Най-важното е, че Жу е добре след катастрофата. Случи се точно пред мен. Извадих късмет, че се опазих от този инцидент, след което обаче получих повреди вдясно заради контакт с Алекс [Албон]. Трябва да отбележа, че момчетата свършиха страхотна работа, за да подготвят болида за рестарта“, обясни Окон.