Начало Moto News Според баща му Роси се приближава до Ф1 с договора си с...

Според баща му Роси се приближава до Ф1 с договора си с Дукати

54
0

Бащата на Валентино Роси – Грациано, смята, че преминаването на сина му от Ямаха в Дукати ще го приближи до евентуално влизане във Ф1.

Тези дни официално бе обявено, че многократният шампион по мотоциклетизъм ще премине в отбора на Дукати след 7-годишно партньорство с Ямаха.

Баща му Грациано, който също е бивш състезател по мотоциклетизъм смята, че този ход със сигурност приближава сина му до евентуално преминаване в най-високотехнологичния спорт на 4 колела.

„Валентино все още не е готов да спре с мотоциклетите.

Но ако след 3 или 4 години той отиде във Ф1, то тогава какъв по-добър път за това има от тима на Дукати? Това изглежда като голяма стъпка напред“, заяви Грациано Роси пред италианската телевизия Sky Sport.

Естествено логиката е, че тимовете на Дукати в MotoGP и на Ферари във Ф1 са в близки отношения освен заради италианския си произход и най-вече заради общия си основен спонсор – Марлборо.

Същевременно Роси направи всичките си Ф1 тестове до момента именно с кола на Ферари и затова се смята, че ако той някога реши да премине във Ф1 (което той между другото наскоро отрече като възможност, заявявайки, че вече е прекалено късно), то всички са почти сигурни, че няма друг тим освен Ферари, с който това би могло да се случи.