Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Бътън новите тестове на ФИА са се отразили на темпото на...

Според Бътън новите тестове на ФИА са се отразили на темпото на Ред Бул

40
0

Дженсън Бътън вярва, че новите тестове за изпитание на предните крила, които ФИА въведоха за състезанието в Белгия, са се отразили на темпото на колите на Ред Бул.

В неделя именно едно от предните крила на Ред Бул се заби в радиатора на Макларъна на Бътън, според когото без съмнение Ейдриън Нюи е трявало да промени детайла преди уикенда на Спа, за да отговори на новите изисквания.

Самите Ред Бул на няколко пъти отрекоха, че са променяли крилото си, твърдейки, че новите тестове с двойно повече тежест няма да са проблем за него. Британецът обаче е на друго мнение:

„Мисля, че темпото на Ред Бул пострада от новите тестове. Надявам се, че новите, дори още по-строги тестове за Монца ще имат дори и още по-голям ефект. Те казват, че не им се е наложило да променят нищо, но гледайки колата на пистата, крилото определено не се огъваше толкова“, обясни Бътън.

Попитан пък дали смята, че ако дистанцията между Марк Уебър и Себастиан Фетел в генералното класиране се запази или се увеличи през следващите състезания, Ред Бул ще подкрепят австралиеца за сметка на съотборника му, световният шампион бе лаконичен:

„Не мисля, че ще го направят. Мисля, че те обичат Фетел прекалено много.“