Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Бътън шансовете му за втора титла са се увеличили с преминаването...

Според Бътън шансовете му за втора титла са се увеличили с преминаването в Макларън

26
0

Според световния шампион Дженсън Бътън, който ще навърши 30 години след малко повече от седмица, шансовете му да защити титлата си тази година са се увеличили, когато той е избрал да премине в Макларън, вместо да остане в тима на Браун, който пък вече се казва Мерцедес. Днес бе първият ден, в който британецът започна работа с новия си екип в подготовката за предстоящия сезон.

„Може би, ако бях останал там, където бях, щеше да ми е по-трудно да взема втора титла, може би нямаше да бъда толкова мотивиран. А преместването тук, където съм сега, ме мотивира. Сега се чувствам много по-релаксиран и много по-уверен в способностите си, както и в работата си с отбора.  Точно заради това ще свикна много бързо с работата с новия си тим и ще бъда напълно готов за първото състезание.

Днес е първият ден – това е момент, в който очите ти се отварят.

Има толкова много работа за вършене, но бе изключително как Макларън, като отбор, се взеха в ръце по време на сезон 2009. Имаме да навъртим много тестови километри преди да се почувствам комфортно, но очаквам да съм сто процента готов, когато дойде време за първото състезание в Бахрейн на 14-ти март“, обясни Бътън.