Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Брандъл Хамилтън ще започне да мисли за план Б ако усети,...

Според Брандъл Хамилтън ще започне да мисли за план Б ако усети, че не може да спечели осма титла скоро

2323
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън ще започне да мисли за план Б, ако усети, че не може да спечели осма титла във Формула 1 в обозримото бъдеще, смята Мартин Брандъл. Седемкратният световен шампион навърши 39 години преди броени дни. Той има двегодишен договор с Мерцедес до края на 2025 г.

„Според мен ако Люис усети, че не може да спечели осма титла в някакъв разумен срок, то ще започне да мисли за план Б“, написа Брандъл

„Що се отнася до въпроса кой би могъл да надделее в Мерцедес, то това е много добро питане. Джордж [Ръсел] имаше няколко кошмарни състезания (през 2023 г.). Зависи и дали Люис ще запази настоящата си мотивация, но нещата са твърде близки, за да се твърди нещо със сигурност. Хамилтън знае как се върши тази работа, но Джордж има младостта на своя страна. Не знам отговора на въпроса, но определено не бих казал: „О, несъмнено Люис, защото вече е седемкратен световен шампион“. Това не мога да го твърдя с пълна убеденост“, обясни още Брандъл.

„Същевременно не знаем как ще се справи Джордж, докато не се окаже в ситуация, в която се бори за световната титла“, допълни бившият F1 пилот.

Преди години Хамилтън заяви, че не възнамерява да се състезава във Формула 1 до 40-годишна възраст. Наскоро обясни пред BBC, че с течение на времето е научил едно нещо: никога да не казва никога.

„В онзи момент определено мислех, че няма да продължа да се състезавам толкова време. Сезоните са страшно дълги. Много време изкарваш далеч от всичките си близки. А аз го върша (повече) от 16 години. Изтощително е“, сподели Хамилтън

„Има много блясък, лукс, много положителни неща, но определено не е лесно да останеш на максимално високо ниво, да си отдаден, да продължаваш да тренираш и да постигаш резултати. Напрежението е огромно.“

„А аз съм на етап в живота си, когато каквото и да направя… Ако спечеля състезание, реакцията е: „О, той е седемкратен световен шампион, има 103 победи“. Ако не печеля, са критики… В настоящия момент от живота си мога само да губя. И определено имаше период, когато се питах дали искам да преминавам през това“, коментира още Хамилтън.

Седемкратният носител на F1 короната – едва вторият в историята на Формула 1 след Михаел Шумахер – повтори, че продължава да обича карането и състезанията.

„Когато запалят колата, целият екип е около теб, а после минаваш през питлейна, аз все още се усмихвам така, както се усмихвах през първия ден, когато карах болид“, каза Хамилтън.