Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Браун Хонда са разстроени заради оттеглянето си

Според Браун Хонда са разстроени заради оттеглянето си

33
0

Хонда са разстроени от факта, че трябваше да напуснат Формула 1, въпреки, че ги очакваше един почти гарантиран успех. Това твърди новият собственик на бившия тим на японците – Рос Браун.

След като сключи сделка за изкупуването на отбора за символичната сума от един британски паунд, сега Браун е начело на отбора, спечелил и двете състезания, провели се досега.

„Сигурен съм, че те са много разстроени от факта, че трябваше да се откажат“, заяви 54-годишният британец пред новинарската агенция Блумберг.

„Получих много писма от отдавнашни служители на Хонда, които са разстроени, защото очевидно тимът се е придвижил доста напред, но за съжаление това бе нужно за техния бизнес“, добави той.

Резултатите на отбора през последните две години бяха разочароващи, но през изминалата година Хонда инвестира милиони долари, изграждайки основата на сегашното шаси BGP 001.

С помощта на двигателите Мерцедес, тимът успя да спечели както първите позиции на старта, така и победите в първите две Гран При-та за 2009-та.

Шефът на Ф1 Бърни Еклестън е изненадан, че японският производител не е осъзнал факта, че е бил на път да създаде автомобил, способен да побеждава, преди да се оттегли от Формула 1. Той смята, че Хонда е изхарчила страшно много пари, за да реализира потенциала си. Също така, според него, ако те са знаели какво всъщност са създали, оттеглянето е щяло да бъде отложено.

Говорителят на Хонда отказа коментар по този въпрос.