Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според бразилски източник: Пикет е освободен

Според бразилски източник: Пикет е освободен

62
0

Нелсън Пикет младши се е състезавал на пистата Нюрбургринг в последната си Гран при за Рено, смятат от бразилска телевизия.

„СпорТВ“ твърди, че 32-годишният пилот ще бъде заменен от резервния пилот на Рено, Ромен Грожан. Промяната ще важи от предстоящата Гран при на Унгария до края на сезона.

Същата бразилска телевизия твърди, че Лука ди Граси ще заеме мястото на Грожан. Въпреки това този слух не е бил потвърждаван от Рено. Миналия петък Флавио Бриаторе отговори с „не знаем още“ на въпрос дали Пикет ще запази мястото си за Унгария.

От немското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“ смятат, че решението зависи от инженерите на френския тим. Бразилецът се надява на още една възможност, след като в Германия кара без модификациите, които бяха инсталирани на колата на Фернандо Алонсо.

От френското издание „L’Equipe“ смятат, че Рено спокойно могат да освободят Пикет. Бразилецът все още не е спечелил нито една точка тази година, а според френската медия договорът му изисква до средата на сезона той да е спечелил 40 % от точките на съотборника си.

Алонсо има 13 точки след изминалите девет състезания. Досега Пикет трябваше да е спечелил поне пет точки.