Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Бриаторе Рено ще са близо до BMW в Испания

Според Бриаторе Рено ще са близо до BMW в Испания

67
0

Рено вероятно ще могат да си съперничат с BMW, ако реалното представяне на колата в Барселона съвпадне с предварителните прогнози на французите, счита Флавио Бриаторе.
Италианецът изрази силна надежда екипът му да се представи значително по-добре на първото състезание от календара в Европа в сравнение с изминалите три кръга от шампионата. Надежда за приближаване до формата на BMW дават няколкото подобрения по R28, които бяха тествани миналата седмица на пистата Каталуня.
„Винаги е добре да мислиш по-мащабно – коментира Бриаторе по време на пресконференция в Мадрид в сградата на един от спонсорите на Рено Мутуа Мадрилена. – Ако колата работи по начина, по който ние си мислим, ще бъдем след BMW, но малко или повече на тяхното ниво. Освен това Фернандо Алонсо ще донесе разлика в представянето. Нужно е отборът ни да промени начина си на мислене, за да подобрим формата си. Надявам се, че резултатът в Монтмело е важен за всички нас. А Фернандо ще направи необходимото, и възможно и невъзможно, за да ни го осигури. Бих бил много щастлив с класиране на подиума.”
Бриаторе обясни допълнително, че изобщо не очакват да вземат полпозишън в Испания, но важното е да демонстрират прогрес.
По отношение на самия Алонсо шефът на Рено сподели:
„Фернандо работи по невероятен начин с колата. Той работи с механиците, с инженерите. Мисля, че е в по-добра форма от всякога. Сега той е по-зрял и работейки заедно съм сигурен, че ще прогресираме.”