Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Дейвид Хънт Протон и Рено рискуват да навредят на спорта

Според Дейвид Хънт Протон и Рено рискуват да навредят на спорта

89
0
Дейвид Хънт,Тим Лотус

Според Дейвид Хънт, решението на марката Лотус да започне сътрудничество с екипа на Рено и да започне битка за името Лотус във Ф1 с отбора на Тони Фернандес, може да доведе до сериозно сътресение в спорта и същевременно да навреди и на легендарната марка, създадена от Колин Чапман.

Именно Хънт бе човека, който продаде правата за името Тим Лотус на малайзийският милиардер Фернандес, след като се разбра, че компанията-майка на марката Лотус – Протон, не желае повече да му дава възможност да ползва това име.

Така вероятно догодина в решетката ще има два тима с име Лотус, което със сигурност би довело до объркваща и доста комична ситуация във Ф1.

„Дали спонсорите на колата на Рено са били предупредени в какво се забъркват? И дали знаят за вредата, която може да бъде нанесена на тяхната марка чрез войната, която на практика Протон обявиха с решението си? А и имайки предвид, че Рено все още имат висящо над тях наказание за последния скандал около тях от 2008-ма (Гран при на Сингапур), дали пък няма да направят отново нещо подобно и напълно да объркат хората относно марката Лотус? Мисля, че е смешно, от какъвто и ъгъл да го погледнеш. Говоря за объркване на публиката“, заяви Хънт пред новинарската агенция Norwich Evening News.