Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Доменикали стартовата позиция този сезон е решаваща

Според Доменикали стартовата позиция този сезон е решаваща

28
0

Позицията на стартовата решетка е абсолютно решаваща за развоя на всяко състезание през тази година, счита спортният директор на Ферари Стефано Доменикали.
„Най-важното нещо, което отчетохме, е че квалификацията е решаваща – каза Доменикали. – Този, който стартира от полпозишън има голямо предимство. Предимство да развива и да налага темпото си. Според мен квалификацията ще бъде факторът, върху който ще трябва да се съсредоточим доста. Причината е, че ако погледнете скоростта, която имахме в петък (преди Гран при на Испания – б. р.), изглеждаше, че разполагаме със значителна преднина. После в събота тя бе по-малка. Така че наистина трябва да се фокусираме върху тази част от състезателния уикенд.”
Запитан колко мисли, че е била преднината на Ферари спрямо другите екипи преди началото на уикенда в Барселона, Доменикали заяви:
„Обикновено се опитваме да симулираме представянето, от което ще спечелим преднина. Бих казал, че в случая го оценявахме на 1 десета. Не знам дали сега е повече от това. Но не мисля, че е достатъчно. Видяхме, че конкурентите ни се борят сериозно.”
И независимо, че Ферари в момента води и при пилотите и при конструкторите, Доменикали счита, че до евентуалния финален успех на Скудерията все още има много, много време.