Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Еклестън Ф1 може и без британска Гран при

Според Еклестън Ф1 може и без британска Гран при

35
0

Бърни Еклестън заяви, че е готов да зачеркне името на Великобритания от календара за 2010-та година, ако Силвърстоун не пожелае да заплати таксата за домакинство на състезание от Ф1.

След като стана ясно, че шансовете на Донингтън за провеждане на Гран при на Великобритания през 2010-та са нищожни, всички насочиха погледи към Силвърстоун, който реално се явява единствената алтернатива за Англия.

Но след като говорител на Силвърстоун заяви, че офертата на Еклестън не е „комерсиално надеждна“, милиардерът отговори:

„Никой не ги насилва да го приемат. Това е бизнес. Предложихме им сделка.

Дали се нуждаем от британска Гран при? Не“, каза той пред вестник „Daily Express“ и добави, че не смята, че Силвърстоун трябва да се ползва с преференции, само защото на нея се е провело първото състезание от Ф1.

„Италия е традиционно състезание, защото техните състезания винаги са били на Монца. Монако е традиционно, защото те винаги са имали едно и също трасе.

Великобритания и Франция са имали състезания на три различни писти. Те искат отстъпка от цената само защото смятат, че са традиционни. За мен това не е традиционно. Англия не е защитена“, смята Еклестън, въпреки, че самият той е англичанин.