Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Еклестън някои от новите отбори може и да не завършат сезона

Според Еклестън някои от новите отбори може и да не завършат сезона

26
0

Бърни Еклестън изрази съмнение относно това, че всичките три нови отбора ще успеят да завършат сезона си тази година.

Лотус, Върджин и Испания Рейсинг определено не могат да отговорят на темпото дори и на най-слабите от утвърдените отбори, като оправданието им е, че тази година те използват за учене, а догодина вече ще се опитат да постигнат нещо повече. Но според Еклестън е възможно някои от тях дори да не успеят да изкарат всичките състезания през тази година.

„Няма да се изненадам, ако един или два от тези отбори не завършат сезона. Мисля, че има няколко отбора във Ф1, на които наистина не им е там мястото. Те просто не са в свои води там в момента.

Всичко, което някога сме искали във Ф1, е било 10 тима. Лотус е добро име, не бих искал да ги изгубим. Но като цяло тази година нещата са малко досадни, защото на нас запазването на тези отбори ни струваше пари. Струваше ни доста пари да плащаме участието им.

А отгоре на всичко самото им участие всъщност не допринася с нищо. Ако изведнъж тези отбори не се появят в някое от следващите състезания, не мисля, че публиката ще намалее или пък че част от телевизорите ще се изключат или пък вестниците ще спрат да пишат“, смята милиардерът.