Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Глок Верстапен вече не може да разчита на Перес: Серхио вижда...

Според Глок Верстапен вече не може да разчита на Перес: Серхио вижда шанс да се бори, това означава търкания

5803
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Майкъл Потс

Серхио Перес няма да подкрепи какъвто и да е сценарий, при който трябва да подкрепи Макс Верстапен в бъдеще, смята Тимо Глок. Бившият пилот от Формула 1 е експерт в екипа на Скай Германия, отразяващ надпреварите от световния шампионат и коментира ситуацията от последните обиколки в Гран при на Саудитска Арабия. На пилотите на Ред Бул бе зададено целево време, което нидерландецът не спази и то бе коригирано и за съотборника му. След финала Перес каза, че е получил различна информация и иска въпросът да се обсъди в отбора. Верстапен държеше да запише най-бързата обиколка. Това според Хелмут Марко било просто „типичен Макс“. Случката е поредната, предизвикала коментари относно поведението на двукратния световен шампион спрямо съотборника му.

„Най-бързата обиколка, която Верстапен записа във финалния тур, отново ще доведе до вътрешни дискусии. Серхио Перес няма да подкрепи какъвто и да сценарий, при който трябва да подкрепи Макс в бъдеще“, коментира Тимо Глок

„Сигурен съм, защото мексиканският пилот вижда шанс да се бори за титлата със съотборника си. Това ще доведе до битка помежду им. Можем да очакваме търкания. В Ред Бул със сигурност вече са наясно с това. Перес демонстрира, че е силен и има страхотно състезателно темпо. Същевременно Верстапен е пилот, който не позволява да му се казва какво да прави и върши каквото смята за правилно. Отборът може да си говори каквото иска“, допълни бившият F1 пилот.

Кристиан Хорнер се постара още след финала да подчертае, че твърдението на Перес за подаване на различна информация към двамата пилоти не е вярна.

„Нашите пилоти са много зрели. Те вече са работили заедно много успешно. Преди състезанието обсъдихме различни сценарии. Казахме им: „Вижте, свободни сте да се състезавате, но да сте наясно, че отборът е на първо място. Уважавайте се един друг, проявявайте респект към автомобилите си и искаме да донесете максимум точки.“ Това са интересите на тима“, заяви шефът на Ред Бул в F1.

В анализа си на стратегическите варианти в Джеда за официалния сайт на Формула 1 Бернадет (Бърни) Колинс, която до края на миналия сезон бе главен стратег на Астън Мартин, проследи дискусията в Ред Бул от последните няколко тура.

„Лично аз мисля, че по-нататък между двамата пилоти ще има още повече подозрения. Можем да очакваме в бъдещи състезания опити за най-бързи обиколки и от двамата във финалния тур“, написа Колинс

Подобно поведение ще е интересно на фона на това, че Ред Бул все още чисти технически проблеми по RB19. Верстапен отпадна от Q2 в Джеда заради повреда на полуоска, какъвто подозираше, че може да има и в състезанието. След финала в Саудитска Арабия той изрази недоволство от това, че има грижи с техниката на писта. Репликата му буквално бе: „Тимът е щастлив, но аз не съм.“